KA Studio

Zamisel za ustanovitev KA studia, se je porodila leta 1999, ko se je Anastasia Korsič odločila, da se ustali v Ljubljani.

V obdobju med letom 1994 (ko je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani) in letom 1999, se je arh. Korsič ukvarjala tako z notranjo opremo (v Italiji in širom bivše Jugoslavije, v sodelovanju z družinskim podjetjem Arredamenti Korsič iz Trsta) kakor tudi s scenografijo in sejemskimi postavitvami tako v Sloveniji kakor tudi v Italiji.
02. 02. 2000 končno ustanovi studio z sedežem na trgu Francoske Revolucije 4, pod imenom KA STUDIO projektiranje d.o.o.. Prvi sodelavci studia so: Peter Pahor, Maja Kocjan, Maja Zupan, Milan Vukadin, Uroš Pavasovič, Tamara Ćetković, Boštjan Majcen.
Leta 2011 se KA studio preseli na naslov Bizjakova 9, in leta 2013 v novozgrajen prizidek na tem naslovu.
Studio KA deluje predvsem na sledečih področjih: stanovanjska gradnja (enodružinske hiše in prenove), notranja oprema (stanovanja, enodružinske hiše, pisarne, trgovine, jadrnice, ...), sejemske postavitve in scenografije za koncerte, ražne špektakle, obletnice, TV programe, ...

Zakaj KA

KA v indijski mitologiji – V hindujščini KA pomeni “KDO?” in je predstavljen kot najstarejši med bogovi. KA je brezimen in breztelesen, predstavlja um (razum) ter proctor med nebom in zemljo. PROSTOR ki ga naseljujemo ljudje in v katerem gradimo HIŠE.

KA v mitologiji starega Egipta – V egipčanski mitologiji se KA razlaga kot dvojnik osebe, njen duh ali duša. Ka se rodi istočasno s fizičnim telesom, a živi tudi po smrti osebe, ki ji pripada, dokler truplo ne propade ali izgine.
Hieroglif za KA ima obliko ram in rok, ki se dvignejo proti nebu.

KA v literaturi – V romanu Richarda Kiplinga Knjiga o džungli nastopa kača po imenu KA.

KA v arhitekturi : to smo mi!

Zemljevid projektov